TRASTORNS AFECTIUS

Dins d’aquests trastorns entenem la depressió on es dona una afectació important de l’ànim caracteritzada per un estat psicològic d’esgotament, tristesa i infelicitat entre molts altres símptomes.
Sovint detectem una gran apatia i desinterès, manca de motivació i el sentiment intens de no poder tirar endavant i lluitar per sortir de la situació. Tanmateix, englobem dins dels trastorns afectius, la distimia, el trastorn bipolar i d’altres trastorns menors que afecten l’estat d’ànim.

Trastorns afectius
  • Quan apareix? Quins són els símptomes?

    La depressió apareix quan la tristesa s’instal·la i ens comença a incapacitar per fer allò que sempre hem fet sense problemes. El dolor no es veu d’una manera explicita. Sovint no ho entén ni el pacient ni els familiars que l’envolten.

  • Fins on arriba? A qui li passa?

    Tots passem per etapes de tristesa, però la depressió és una altra cosa. Convé conèixer-la i tractar-la. Oferir un tractament integral per a la millora dels símptomes i la prevenció de possibles recaigudes.

  • Un exemple...

    Entenem bé algú que porta un guix a la cama, fins i tot li cedim el seient a l’autobús, però no tant a algú que ens explica que no te forces per afrontar la vida com ho feia, que no dorm, que està molt trist i sovint també molt enfadat…